Gazononderhoud

Een mooi strak gemaaid gazon

Grasmaaien

Een mooi strak gemaaid gazon

Grasmaaien, iedere keer weer hetzelfde liedje. Heeft u net uw gazon weer netjes gemaakt, is het gras een paar dagen later alweer lang. Tuinonderhoud Bijma kan het maaien van uw gazon voor u verzorgen. Wij kunnen wekelijks, twee wekelijks of alleen tijdens bijvoorbeeld uw vakantie langskomen om uw gras te maaien. Ook kunt u bij ons een maaicontract afsluiten. Via dit contract wordt uw gazon gemaaid, de kanten worden netjes gemaakt, er wordt zo nodig geverticuteerd en uw gazon wordt bemest met de juiste voeding zodat uw gazon er het hele jaar door netjes bij ligt.

Zitmaaier

Sinds het voorjaar van 2020 zijn wij in het bezit van een zitmaaier. De Grasshopper Zeroturn is een compacte zitmaaier die erg wendbaar is en het gras er met gemak af kan maaien. Op deze manier kunnen wij klanten met een groter gazon ook voorzien van een keurig gemaaide grasmat. Met de kwaliteit die u van ons gewend bent.

Wij doen het werk! Op deze manier kunt u meer tijd besteden aan leuke dingen en werk.

Het smalle 'postuur' van de maaier, maakt de maaier uniek De Grasshopper 524V heeft een maaidek van 107 centimeter. De totale breedte is slechts 111 centimeter.

Naast het compacte formaat is de maaier uitgerust met een frontaal maaidek en het zero-turn-systeem, waardoor de draaicikel nul graden is. Hierdoor is de zitmaaier heel geschikt voor gebruik in tuinen en parken waarbij veel rond bomen, bloemperken en langs hekwerken gemaaid moet worden. Net als de andere frontmaaiers van Grasshopper is ook de 524V uitgerust met hefsysteem Powerfold. Hiermee kan de maaihoogte elektrisch ingesteld worden en is het maaidek eenvoudig verticaal te zetten.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen.
 

Gazon maaien met accumaaier

Voor het maaien van kleinere oppervlakten maken wij gebruik van een accu maaimachine. Deze geeft minder geluidsoverlast en zorgt er voor dat uw gazon er toch weer strak gemaaid uitziet.

Gazon beluchten

Heeft u een gezond gazon? Of is het gras groener bij de buren?

Een gezond gazon

Waar de lucht niet vrij de grond kan binnendringen, doordat de grond te hard is, functioneren de wortels slecht en gaat het gras snel achteruit. Grond waar de lucht niet meer in kan, noemt men dichtgeslagen grond. Beluchten is gaten prikken in het gazon om de lucht in de grond te laten binnendringen. Alle wortels hebben luchttoevoer nodig, omdat die helpt bij het opnemen van water en voedingsstoffen. Tuinonderhoud Bijma gebruikt hiervoor een handprikrol voor kleine gazons om door de bovenste viltlaag heen te prikken. Voor grotere velden is een getrokken prikrol of beluchter vaak beter en sneller.  Maar ook als er veel regen valt is het belangrijk dat het overtollige water snel kan wegzakken via de bodem.  Daarom is goed om je gazon een paar keer per jaar te beluchten.

Grond kan op bepaalde plaatsen dichtslaan door bijvoorbeeld het gewicht van de grasmaaier na veelvuldig gebruik hiervan de hele zomer. Zelfs als een stuk gazon als vaste route wordt gebruikt in uw tuin kan dat gedeelte grond dichtslaan. Op het moment dat dit het geval is zorgt dit voor een opstapeling van kooldioxide en kan het water niet, of niet voldoende, naar de wortels van de grassprieten. Daarnaast groeit uw gazon beter als het meer zuurstof krijgt. Grond beluchten is belangrijk voor een groen gazon. 

Tuinonderhoud Bijma beschikt over een beluchtingsrol wat wij kunnen toepassen op uw gazon. Voor de wat grotere oppervlakten kunnen wij eenvoudig de mini trekker ervoor zetten. 

Maar hoe weet ik dat mijn gazon belucht moet worden? 

Bij de meeste gazons zijn het vaak maar een paar gedeeltes die meer aandacht nodig hebben voor het beluchten van de grond. Het is dus niet altijd noodzakelijk om het gehele gazon te beluchten, echter bevordert dit wel de gezondheid van uw gazon en zorgt het voor mooie, stevige grassprieten. Geef extra aandacht met beluchten van de grond als de grasmat niet meer mooi oogt, ofwel een doffe kleur heeft of bruin kleurt. Extra aandacht voor het beluchten van uw gazon is ook verstandig wanneer het volgende vaak voorkomt:

  • Mos op het gras;
  • Bruin gras bij droger weer;
  • Spelende kinderen op het gazon;
  • Vergelijkende situaties waarbij druk op het gazon wordt uitgeoefend.

Bij een nieuw ingezaaid gazon kunt u het beste het gehele gazon de eerste jaren beluchten, daardoor wordt de wortelgroei en kruimelstructuur bevorderd, met als eindresultaat een vol, mooi en groen gazon. Nieuw gras lijdt er namelijk onder als grondlagen verstoord raken of als er losgekomen klei in de ondergrond zit, dit zorgt voor drassige plekken in het gazon.

Wij zorgen graag dat uw gazon er weer fris groen bij ligt. 
 

Vraag een offerte aan

Laat een boodschap achter via het contactformulier.

Of bel

06 158 38 757